Apua, onpa kello jo paljon! Yritän vähentää koulun alusta aiheutuvaa tuskaa kääntämällä unirytmiäni pikkuhiljaa koulun kannalta parempaan suuntaan. .-D Tänään oli tarkoitus lähteä iltatoimille puoli yhdeltä, ja nyt kello on jo kymmentä vaille, mahdankohan ehtiä. .-D Ehkä, jos lopetan tämän alkupuheen ja päästelen teitä vähitellen lukemaan uutta osaa. .-)

VASTAUKSET EDELLISEN OSAN KOMMENTTEIHIN

Roskuliini kirjoitti:

Eka..?
Oho, kaksoset tuli! Onnea vaan Jessicalle, sillä Samihan ei suostu lapsiin koskemaankaan, ja Päivi pitää äitiään syrjähypyn vuoksi kerta kaikkiaan vastenmielisenä.. Pilvi ei onneksi tajua vielä asiaa kunnolla..
Esko se vaan jaksaa.. Tuhma Esko, pitäisi olla kotona vahtimassa ja hoitamassa lapsiasi eikä käydä Paljuloilla kiusaamassa Jessicaa..
Paljuloilla on nyt kyllä sitten aikamoinen kissapalatsi.. Kissojahan taitaa olla liki kymmenen, ettei jopa yli..? Mutta onneksi Lumiana tuli ja vähensi perheen taakkaa yhden kissan verran.. :;)
Jatkoa odotellen,
Rosku

Vastaus: Jep, itsekin olin aika yllättynyt kaksosista. .-) Jep, Jessica on tosiaan aika kovilla, kun aviomies suuttui syrjähypystä ja lapsi inhoaa häntä menneisyyden tyhmien juttujen takia. .-( Jep, Pilvi on vielä niin pieni. Totta, Eskon pitäisi keskittyä jo omaan, eikä toisten perhe-elämään. Hihii, ihana sana "kissapalatsi". .-) Omien laskujeni mukaan kissoja asustelee tällä hetkellä 9, eli paljon on! .-D Ja jeps, Jääpuikot auttavat hyvin ottaessaan yhden kissan hoiviinsa. .-) Kiitos kommentistasi. .->Yavannah kirjoitti:
Oho, jopas oli tapahtumarikas osanen.
Vaikka Jessica onkin tehnyt väärin ja siitä seurauksena on kaksoset, silti käy vähän sääliksi häntä. Pakkoko kaikkien on vihoitella hänelle.
Ja miksi Esko rupesi noin ilkeäksi, itsehän hän siihen suhteeseen alkoi. Kukaan ei pakottanut häntä. Mokoma häntäheikki.
Täytyy sanoa, että melkoinen määrä kissoja Pajuloilla ja vielä yksi kulkukissakin lisäksi ja mitä ilmeisemmin yksi kulkukoirakin myös, joka sitten tuhosi pikkuneidin läksyvihon tuhannen päreiksi. :D
On siinä perheessä hulinaa.
Toivoisin vain, että saisivat sovitta asiansa, sillä ei ole kovinkaan reilua saati aikuismaista vihoitella viattomille lapsille, näiden vanhempien teoista.
Mun mielestä nuo kaksoset ovat syyttömiä asiaan, joten muut voisivat olla niille lempeämpiä. Eivähän ne ole voineet päättää syntymisestään, vaan sen päätti kaksi aikuista ihmistä, jotka tietentahtoen päätyivät samaan sänkyyn, vaikka tiesivätkin mitä siitä voi seurata.
Niin että Samikin nyt vaan vois lopettaa tuon aika lapsellisen mökötyksen ja osallistua lasten kasvatukseen. Hänen ei oo pakko olla tekemisissä Jessican kanssa, mutta ei sitä vihaa tarvi viattomiin purkaa.
Mutta jännään kohtaanpa jätit tämän osan. Mikähän sielä Pajuloiden talolla oikein hiippailee. Toivottavasti kukaan ei aio tehdä mitään pahaa Samille. Eiköhän Pajuloiden perheellä ole jo ihan tarpeeksi huolia ennestäänkin, ilman että jokun ilkiön pitää vielä tuoda niitä lisää.
Nyt sitä haluais tietää kuka tai mikä siellä puskassa oikein kykkii.
Hieno osa kerta kaikkiaan. :)

Vastaus: Jep, minä tykkään tapahtumarikkaista osista. .-) Totta, Jessicalla on rankkaa, kun kukaan ei halua olla hänen kanssaan sovussa, ja kaikki muistuttavat menneisyyden virheistä. .-( Ei kukaan sim varmaankaan aivan läpimätä ole, joten ihan hyvä, että hiukan säälit Jessicaa. .-) Jep, Esko ja hänen käytöksensä. .-/ Iso kissalauma tosiaan tuo uutta haastetta peliin. .-) Kulkukissatkin ovat tervetulleita joukkoon. .-) Kulkukoira ei itseasiassa päässyt asustelemaan Paljuloilla, sillä Päivi hyväksyi aitaukseensa pelkkiä kissoja. .-( Pilvi tosin lupasi perustavansa koirahoitolan aikuisena. .-) Totta, ei ole lapsien vika, että Jessica ja Esko valitsivat huonon tavan toimia. .-( Puskakykkijä tosiaan tuli huonoon aikaan! Tapauksesta kuulet lisää tulevaisuudessa. ,-) Kiitos kommentistasi! .-)Jade Essence kirjoitti:
Aiméella on kova homma, jos nainen koettaa pitää koko Taikapölyn rauhallisena. Mutta varmasti ajottaiset hyväntuulen toimittamiset onnistuvat, tai ainakin estävät suurempien konfliktien syntymisen.
Paljuloillahan oli tosiaan kokonainen kasa kissoja. Onneksi huomasin tunnistavani ainakin suurimman osan nelijalkaisista. Kissojen vihreänpinkki aitaus oli söpö. Ja ihanaa, kun Illi haluaa piristää Päiviä <3
Toisaalta varmaan helpottaa hieman työtaakkaa, jos joku lemmikeistä muttaa Jääpuikoille. Toivottavasti Elli viihtyy udessa kodissaan.
Allu-kissan työpaikasta on varmaan myös hyötyä, tulee sopivia lisätienestejä.
Jessican kaksoset ovat kyllä söpöjä, olkoot miten vahinkoja tahansa.
Tarkoitus pyhittää keinot, vai mitä, Julius?
Ruusu on kyllä suloinen pörröhäntä. Hmm, ehkä joku Paljulan perheen kissoista tykästyy uuteen tulokkaaseen enemmänkin (=haistan pentuja). Totta kyllä tuoki, että suuressa kissalaumassa syntyy helposti kahnauksia.
Toivottavasti Paljulat löytävät jonkinlaisen tasapainon arkielämään, eivätkä kaksoset joudu kärsimään vanhempiensa virheistä - tai sitten paha todellakin kostetaan aina kolmanteen ja neljänteen polveen.
Pilvihän on ovela, isosisko ei kehtaa kieltäytyä palaneistakaan leivoksista kun ne sopivalla tavalla esittelee :D Vanhemmilta Paholaisilta kohteliaisuutta lienee turha odottaa, nuorempi sukupolvi onkin sitten asia erikseen.
Augusta ja Piiahan ovat varsin sieviä taaperoinakin. Ehkä molemmat ovat perineet vanhemmiltaan vain parhaat puolet? Saahan sitä toivoa ;)
Mutta mutta, kuka vaanii pimeydessä Samia? Jäi kyllä jännittävään kohtaan tämä osa ;D

Vastaus: Totta, Aiméella on aivan mahdoton työ, jos hän aikoo pelastaa koko Taikapölyn maan! Toisaalta, kuten jo sanoitkin, hyvänolon tuulahduksilla saattaa olla jotakin hyötyä! .-D Jes, minäkin olen ylpeä Paljuloiden kissoista! .-D Vau, olet todella lukenut ajatuksella, kun pystyt tunnistamaan kissoja. .-) Itse meinaan mennä sekaisin, mutta onneksi olen keksinyt tuntomerkkejä helpottamaan tilannetta. .-D Niin, minustakin kissa-aitaus on ihana. .-> Illi on hyväntahtoinen kissa! <3 Toivotaan Ellille kaikkea hyvää Jääpuikoilla. .-) Tosiaan yhdenkin kissan poistuminen auttaa varmasti! Juu, joku sim toivoi, että Allu saa töitä, joten hankin kisulle. .-) Heti seuraavana työpäivänä vastasin kumminkin väärin urakysymykseen, ja Allu-raasu sai potkut. D-. En kertonut tätä tapahtumaa tarinassa, mutta Jaden on kunnia saada kuulla taustatietoja! ,-D Minustakin Jessican vauvat ovat ihania. .-> Hihi, Julius taas säätää ruokapulassa. .-D Jep, Ruusu on kyllä nami kissa! <3 Sinulla on hyvä hajuaisti! .-D Täytyy minunkin lähettää Paljuloille paljon voimia! On tosiaan väärin, jos lapsiraukat saisivat kärsiä aikuisten tekojen vuoksi. .-( Jes, Pilvillä on salaisia voimia! .-D Ui, toivotaan todellakin, että Piia ja August ovat perineet vanhempiensa hyvät puolet, kuten sanoit! .-) Hienoa, että sain sinut jännittymään loppukuvasta. .-D Henkilöllisyys jääkin seuraavien osien selvitettäviksi! Kiitos kommentistasi. .-)Windolyn kirjoitti:
Kaikki kirjoittelijat taitavat viettää kesälomaa parhaillaan, joten uusia osia tulee hyvin harvakseltaan tarinoihin. Ihanaa siis senkin puolesta päästä lukemaan!
Uusista kaksosista tuli varsin somia pikkuisia. Tarina eteni jälleen juohevasti. Saapa nähdä miten jatkossa tälle perheelle käy. Löytääkö Päivi uuden sulhasen, kuka on Samia pimeydessä vaaniva stalkkeri, jaksaako Jessica yksinään hoitaa lapsukaiset... Kieltämättä jännään kohtaan jäi =)
Nettiyhteydestä:
Kirjaudu ulos netistä ja mene mokkulan asetuksiin. Sieltä sun pitäisi pystyä valitsemaan vaihtoehto, jossa mokkula käyttää aina vain 3G verkkoa. Tällöin yhteyden pitäisi pysyä parempana kautta linjan. nimim. Saman läpikäynyt =)

Vastaus: Jep, olen tosiaan laiskotellut ja nyt yritän päästä parempaan unirytmiin koulujen alkujen takia, joten osien kirjoittamiselle ei jää paljoa aikaa. .-( Kannatan kyllä laiskottelua! .-D Osatahti hidastui myös vuodatuksen kiusan takia, kun koko järjestö oli rikki ison palan heinäkuusta. .-p Ilman vuodatus-sählejä olisin saanut nopeammin osia ulos, mutta käy kaikki näinkin. .-) Kivaa, että luet innoissasi! .-> Mukavaa, että osa ja juonenkäänteet aiheuttavat kysymyksiä! Sellaiseen pyrinkin. .-D Kaikki selkenee kyllä aikanaan. ,-) Kiitos kovasti nettiyhteys-ohjeesta! Selitit jutun paremmin kuin netin ohjeessa. .-D Minusta on jotenkin villiä, että voi pakottaa netin 3G-yhteyteen. .-D Kiitos kovasti kommentistasi!Demi kirjoitti:
übermahtava osa!!!!!!!!!! Ihan oikeesti, ukso pois ;)

Vastaus: Hih, pakkohan minun on uskoa, kun noin hehkutat. .-D Kiitos kommentistasi!Aamutähti kirjoitti:
Jessicapa se nyt saa moitteita joka suunnasta! Samin katkeruus ja mykkäkoulu on ihan ymmärrettävää, mutta minusta senkin raja menee siinä, että jättäisi itkevän vauvan yksin pimeään huoneeseen huonolla olotilalla äidin hoivatessa toista sisarusta.. Eihän mikään ole niiden palleroiden vika, jos kerta sattuvat syntymään pettämisen johdosta, ja sen takia Sami ja Päivi inhoavat näitä. :-( Onnetonta.
Pilvi on ihana, tytöllä näyttääkin synkkaavan nyt juuri viime osassa paljolti huomiota saaneen Samulin kanssa! <3 Molemmilla tulipunaiset tukat, mikäs sen yhdistävämpää ruveta seurustelemaan teini-ikäisinä... ;--D Päivi se vain vielä joutuu elämään ilman poikaystävää, kun ei Jessin ja Eskon salasuhteen takia enää Kummalan esikoistakaan huoli. Onnetonta taas, kylläpäs Paljuloiden naisilla pyyhkii surkeasti kahta nuorinta lukuun ottamatta (Piia & Pilvi).
Tekstissä tosiaan jotain ihmeellisiä valkoläiskiä esiintyy, mitä lie tämä palvelu taas säätää.. Itsellänikin molempien blogien sivupohjat menivät vammaisesti, ja tässä yritän sivulaatikoita korjailla ja etsiä uusia hyviä pohjia. Kiitos aamupalaosasta, jatkoa jään odottelemaan! ;)

Vastaus: Jep, Jessica teki väärin, ja muu perhe haluaa havainnollistaa asian hänelle oikein kunnolla. .-( Totta, ei ole vauva-raasun vika, että putkahti maailmaan syrjähypystä, mutta silti joutuu itkemään yksin pimeässä huoneessa. .-( Todella surullista minustakin. Jes, Pilvillä sentään menee hyvin kaveririntamalla. .-) Hihii, ikävä kyllä seurustelu ei luultavasti tule onnistumaan, kun Pilvi ja Samuli ovat sukua. .-( Samulin isä, Eetu Puska, on Sami ja Jessica Paljuloiden lapsi. .-) Totta, Päivi-raasu menetti tulevan miehensä, ja nyt hänellä on kovasti huolia moisesta. .-( Totta puhut, Paljuloilla on rankkaa! Jeps, vuodatus on ihan outo ja nolo. .-( Todella surullista, että menetit sivupohjasi ja kuvasi. .-( Harmillista kaikki tällainen epäreiluus! Voimia sinulle sivujesi kunnostukseen. <3 Minunkin pitäisi väsätä Taikapölyille jokin sivupohja, mutten ole vielä ehtinyt/jaksanut. .-/ Kiitos kommentistasi!vupii kirjoitti:
On Aiméella paljon töitä kun pitää koko ajan rauhoitella siellä ja täällä :)
Eskosta en pitänyt alkuunkaan ja mies kävi vielä ilkeäksi Jessicalle. Itsehän suhteessa oli myöskin, typerä mies...
Samin viha on ymmärretäävää, mutta toivttavasti se joskus vielälaantuu.
Oikein mukava osa :) Ikävää, että kaikki kuvat ovat kadonneet....

Vastaus: Aimée sattuu aina riitojen hetkellä paikalle. .-D Eskon käytös oli todellakin epäsopivaa Jessicaa kohtaan. .-( Helpotusta kyllä toisi, jos Sami voisi antaa anteeksi Jessicalle ihan kunnolla, vaikka miehellä on toki syynsä vihanpitoon. Jep, kuvien katoaminen oli julma juttu. .-(Xerlian kirjoitti:
Hävettäähävettää :( En ollut taaskaan lukenut muutamaa osaa :( Vuodatuskaan ei suostu näyttämään minulle aina kun sinulta tulee uusi osa :( Mutta osaan. Olen varma, että Sami vielä taipuu hoitamaan kaksosia.. Toivon ainakin! Pilvi on ihana kun suunnittelee jo koirahoitolaakin. Piia on ihan älyttömän suloinen tapaus! Kumpa minunkin peliini tulisi tuollaisia.. :D Jääpuikot vähän mässäilee :D Sait minuun kauheasti sims-inspistä, joten menen pelaamaan äkkiä ennen kuin se katoaa :D Uutta osaa pian! :)

Vastaus: Ei ole sinun vikasi, että Vuodatus aaseilee toimimattomuudellaan! Minullakin on ollut ongelmia, kun Vuodatus ei aina kerro kaikista päivityksistä, enkä jaksa päivittäin linkkilistaanikaan selata läpi varmistaakseni uusista osista, joten ei sinun tarvitse hävetä. .-) Sami on kyllä lapsirakas perhetavoitesim, mutta Jessican petos tuntuu häiritsevän miestä tosi paljon, mutta katsellaan. ,-) Hih, juu, ajattelin, että Paljulan sisarukset järjestäisivät Taikapölyyn eläinyritykset, joista muut saisivat sitten ostaa eläimiä itselleen. .-D Piia on kyllä aika suloisuus, Eskon piirteet tulivat aika näkyvästi kaksosille. .-D Ja Jääpuikoilla tuntuu olevan pohjaton maha, kun aina ollaan ruokaa kerjäämässä. .-D Ihanaa, että osa innosti ja inspasi sinua pelaamaan. <3Mesinen kirjoitti:
Vuodatus näyttää tehneen tuhojaan sunkin sivuille. No ehkä tämä tästä, kun aika menee niin unohtuu. Itselläni kiukku nousi, kun tajusin että yli puolet Pinewoodin osista on kadonnut bittiavaruuteen... En tiedä miten, sillä nuo osat toimivat vielä katkon aikana, mutta nyt niitä ei enää ole missään! Kiukkua pukkaa, mutta minkäs teet...
Osa oli muuten aivan mahtava. Sami ei vielä ihan lämmennyt kaksosille, mutta onkos ihmekään? Kaksosista tuli muuten todella syötävän söpöjä.
Hyvin toimittu Päiviltä, kun Piti Aimeén erossa Samista. Nainen olisi varmasti vaikuttanut tähän, kun avioliitto on tuossa jamassa. Elättelen vielä toiveita, että Samin ja Jessican välit vielä lämpenevät. Ehkä Jessica oppi jotain. Ainakaan Esko ei käyttäytynyt mitenkään valloittavasti marssittuaan tontille vierailulle. Ärsyttävä mies!
Jääpuikot oli taas vauvoja hoitelemasssa! Ne on kyllä niin vauvarakkaita ;)! Varsinkin Julius :D !
Miten muuten tuo sinun kasvis-vero- juttu toimii? En tiedä tajusitko kysymystä, mutta ajattelin, että annatko kasviksia ylhäisille aina, kun käyvät tontilla vai onko sulla jokin juttu tähän?!
Jatkoa innolla odotellen.... ;)

Vastaus: Jep, ne ovat kyllä todella onnekkaita, jotka selvisivät vaurioitta Vuodatuksen kanssa. Mutta enköhän minäkin vielä pääse vihasta yli, ainakin, kun olen jo aika hyvin saanut korjattua hävinneitä asioita takaisin. .-) Oli kyllä tökeröä viedä niin suuri osa osistasi, mutta onneksi joskus totesin googlen välimuistin hyödylliseksi kadonneiden asioiden kanssa, ja ehdin auttamaan, jotta sinun urakkasi pieneni. .-) Sami ei tosiaan kaksosille lämmennyt, mutta muuten pikkuiset ovat kyllä ihania. .--) Päivi tosiaan teki urotyön, ties mihin Sami olisi saattanut ryhtyä, jos olisi jäänyt Aiméen kanssa juttusille, juuri kuten kommentissasi pohditkin. Mukavaa, että toivot Jessican ja Samin välien korjaantuvan, katsellaan nyt, miten tässä tulee käymään. ,-) Esko tuntuu kyllä saavan kaikille vihan pintaan. .-D Ja nuo Jääpuikot ovat kyllä aina niin innoissaan vauvoja kylvettämässä, mistäköhän moinen innostus mahtaa johtua? .-D Annan rikkaille perheille satoja aina siten, että kun joku ylhäisen perheen sim tulee kylään, heitän pari kertaa nopalla, kuinka paljon mitäkin kasvista on annettava jne. Kaikki perheet saavat siis lopulta aika eri määrän satoja. .-D Ja aina annan satoja, kun simit vaan tulevat kyläilemään. .-D Jääpuikot ovatkin ahkerasti joka paikassa nyt käyneet satoja keräämässä. .-D Toivottavasti ymmärsit, pitäisi varmaan tällaisia kirjoittamattomia sääntöjäni julkaista joskus kaikkien luettavaksi tai jotain. .-DMirella kirjoitti:
Anteeksi etten kovin usein tuota kommentointia harrasta :( tuntuu vaan aina niin vaivalloiselta ja emt :D Piia on supersuloinen !
Tsemppä uusien pohjien tekemiseen, täällä odotellaankin innolla miltä, ne tulee näyttämään ;-------------------)

Vastaus: Lukijahan lopulta päättää, onko piilolukija vai ilmaiseeko itseään kommenteilla. .-) Mielestäni olisi kuitenkin reilua jättää merkkiä itsestään, kun kerran lukeekin. .-D Välillä kommentointi on kyllä vauvalloistakin, olen sen huomannut itsekin. .-P Mukavaa, että Piia miellyttää, ja kiitos, pitäisi sitä pohjaa tosiaan joskus alkaa väsäillä. .-P Kommentoi toki jatkossakin! .-)Gísli kirjoitti:
Jees, upea osanen oli! Taas niin mukavasti kirjoitettua jälkeä että.
Samin vihahan on ihan ymmärrettävää... mutta jos se kuitenkin jossakin vaiheessa vähän laantuisi. Ja asiat saataisiin sovituiksi.
Mutta joka tapauksessa, kaksosista tuli kyllä somia pikkuisia.
Voi tuo kissojen käymä keskustelu oli jotenkin hupaisa kohta :-D Hurjan paljon kyllä noita karvapalloja perheeltä löytyy, huhhuh. Riittääpi varmasti paljon tekemistä elukoiden kanssa, heh!
Mutta mitäs tämä loppu... kuka (tai ehkä mikä) siellä oikein vaanii? Kylläpä jäikin kohtaan!
Ja vielä tuohon kommenttivastaukseesi – höh, olisi sitten pitänyt tosissaan tehdä siitä kuvasta kortti:'D Kun kerran aivan toivoitkin moista! No jos sitten vaikka joulukortin tekis...8DDD
Hieno osa oli! Jäänpä odottelemaan jatkoa!

Vastaus: Mukavaa, että jälki miellytti. ,-> Jep, syystä Sami on vihainen, mutta toivotaan, että ajan kanssa viha vähän laantuisi. .-) Somiahan ne kaksoset juu ovatkin. .-) Mukavaa, että kissojen keskustelut huvittivat. .-D Ja kyllä, noita kissoja on kyllä tosi paljon, mutta ihmeekseni ne eivät ole osoittautuneet niinkään vaivalloisesti hoidettaviksi kuin voisi luulla. .-D Salaperäisen vaanijan henkilöllisyys tulee selviämään ennenpitkää, mutta vielä joudun sinua pitämään jännityksessä. ,-D Suurena Gusin fanina en voinut olla toivomatta kyseisen kuvan koristamaa korttia. .-D Nyt sitten jännittämään joulua, jos satut vaikka kortin tekemäänkin. .-DDAne kirjoitti:
Löysin tämän sivusi noin pari viikkoa sitten ja pikkuhiljaa luin kaikki tähän mennessä ilmestyneet osat. Pakko sanoa, mutta hieman ehkä koukutuinkin lukemaan näitä, niin hyvin kirjoitettu ja mielikuvitusta käytetty paljon. Yleensä sanotaan että kuva kertoo tuhat sanaa, mutta tällä sivulla kuva yhdessä tekstin kanssa kertoo miljoonia tarinoita :)
Hieman harmittaa se, että Pilvilinnat karkotettiin, mutta toivottavasti Johanna ja Johannes keksivät hyvän vallan takaisin kaappauksen ja Johannasta tulee uusi hallitsija, joka karkottaa ainoastaan Camillan ja Pekon pois.
Lempihahmoikseni on muodostuneet Johanna ja Johannes, Aamu, Päivi, Ahven, Kuha ja Hauki. Vähiten tykkään Camillasta, sillä jotenkaan koskaan en ole osannut tykätä niistä "ilkeistä" hahmoista.
Kokonaisuudessa pidän todella paljon perheiden "teemoista" ja kuinka tuot niitä esille. Jännittää hieman miten sovittujen avioliittojen myötä eri teemallinen puoliso omaksuu puolisonsa teeman, esimerkkinä jääpuikkojen ja paholaisten väliset liitot :D
Seuraavaa osaa innolla odottaen, niin koukussa tähän sivuun olen :)) Kiitos.

Vastaus: Aivan ihanaa kuulla, että vielä näinkin suuren osamäärän jälkeen joku uskaltautuu alusta asti lukemaan kaiken läpi. .--) Johonkin koukuttuminen on mahtavaa, ja hienoa, että sain sinulle sen ilon tuottaa osillani. .-3 Myös kuvan ja tekstin yhteys -juttusi ilahdutti. .-) Pilvilinnoille kävi tosiaan köpelösti, kun Camilla hääti perheen pois Taikapölystä, mutta toivotaan, että Johanna ja Johannes keksivät vielä jonkin keinon Camillan kiusaksi! Mukava myös kuulla, että olet noinkin monta lempihahmoa saanut osia lueskellessasi. .--) Hihi, minulla on puolestaan välillä taipumus kiintyä pahiksiin, mutta kyllä niitä hyvissuosikkejakin minulta löytyy. .-> Sovitut avioliitot eivät kyllä aina ole hyvä juttu, joten niiden kanssa on kyllä luvassa kaikenlaista kahinointia. .-D Kiitos itsellesi hyvästä palautteesta, nyt olisi luvassa jatkoa. .-)


KERTAUSTA
 
zVlmS.png
Ehlan kolmas raskaus tuotti viimein kauan odotetun tuloksen, ja tyttövauva syntyi. Heti saatettuaan perijän maailmaan, palasi Ehla takaisin kotiplaneetalleen ilmoittamatta asiasta kenellekään. 
XZWV7.png
Eskon elämä oli melkoisen kurjaa: hän sai molemmat poikansa vihaamaan isäänsä, Sami Paljulan haukut Jessican viettelystä, ja Ehlan kadottua mies sekosi totaalisesti jäätyään kolmen lapsen yksinhuoltajaksi. Eskolle selvisi myös, että Jessica odotti hänelle vauvaa (=viime Paljulan osassa syntyneet kaksoset.)
Yl302.png
Olhi vihastui Eskolle kuullessaan, ettei pääsisikään naimisiin sovitun puolisonsa (=Päivi Paljula) kanssa isänsä töppäilyjen vuoksi. Eskon seottua yksinhuoltajuudestaan jäi nuorempien lasten hoitaminen Olhin puuhaksi.
dnsBF.png
Uhlo kasvoi ja ystävystyi paremmin isoveljensä, Olhin, kanssa ja meni tämän puolelle Eskon vihauksessa. Uhlo joutui koulukiusauksen uhriksi erilaisen puhetapansa vuoksi.
RQv5v.png
Elina syntyi. Ehlan kadottua Esko nimesi lapsen "hienommalla" nimellä.
 
OSA ALKAA: 
 
Photobucket
Olhille tavallinen arkipäivä: Herätys aikaisin aamuyöstä seinän takaa kuuluvaan vauvan itkuun ja vauvan hoitoa. Aamulla täytyy valvoa, että Uhlo lähtee ajoissa kouluun. Olhi itsehän ei voi kouluun lähteä, sillä jonkun on jäätävä kotiin hoivaamaan Elinaa. Eskosta moiseen hommaan ei nimittäin olisi, mies köllii vähintään puoleen päivään asti vuoteessaan. Tätä oli jatkunut jo usemman viikon ajan, Ehlan katoamisesta asti. Tänään Elina oli mahdottomalla känkkäränkkä mielellä, ja Olhi koitti vaimentaa vauvan itkun tunkemalla tuttipullon Elinan suuhun. Hetkellisesti se auttoikin, mutta pian itkukonsertti jatkui jälleen. Hajonnut lavuaari suihkutti inhottavasti vettä ympäri keittiötä, ja Olhi tiesi joutuvansa siivoamaan siitäkin aiheutuvat sotkut.
Photobucket
Lopulta Olhi päätti viedä Elinan kehtoon rauhoittumaan omia aikojaan, olisi pojalla muutakin tekemistä nyt. Ensitöikseen Olhi kävi vuotavan hanan kimppuun saaden samalla kylmän aamusuihkun hanan suihkuttaessa vettä hänen päälleen.
-Uimalasit voisi olla hyödyllisempi apuväline kuin tämä jakoavain, Olhi tuhahti saatuaan tarpeekseen veden menemisestä silmiin. Eskolta korjaustyöt olisivat sujuneet paremmin, mutta sitä laiskimusta ei nykyään nähnyt muualla kuin kasvimaalla, ei aina edes sielläkään. Olhi alkoi ymmärtää äitinsä lähtöä jollain tasolla, ei kukaan yksin jaksaisi hoitaa kaikkia sisätöitä. Poika ei kuitenkaan ymmärtänyt, miten Ehla oli saattanut hylätä lapsensakin?
Photobucket
Olhi heräsi mietteistään kuullessaan Eskon makuuhuoneen oven kolahtavan, ja hetkessä Esko oli jo astellut keittiöön.
-Oho, mitenkäs näin varhain olet jalkeilla? Olhi tuhahti halveksivasti.
-Koirat mekastavat niin lujaa, ettei sellaisessa metelissä kykene nukkumaan. Voisimme muutenkin luopua niistä ällötyksistä, kun Ehla ei enää ole täällä, sehän niitä hoiti, Esko keksi.
-Entäs, jos äiti vielä palaakin? Sitä paitsi me Uhlon kanssa haluamme pitää koirat, Olhi ilmoitti.
-Ihan miten vaan. Korjaapa se hana ja siisti vähän paikkoja, Esko määräsi.
-Voisi herra itsekin tehdä jotain, Olhi tuhahti, mutta Esko oli jo mennyt ulos.
Photobucket
Illemmalla pojat kerääntyivät pöydän ympärille syömään köyhää iltapalaansa: pari kuivaa leivänpalaa, joiden välissä oli lisukkeena yksi vaivainen kinkun siivu. Kummallilla ei olisi varaa hienompiin ruokiin ennen uuden sadon tuloa, ja siinä saattaisi vielä kestää kauankin. Olhi oli kattanut pöydän ääreen paikan myös Eskoa varten, mutta mies ei ilmaantunut paikalle. Uhlo oli vaihtanut jo pyjaman ylleen, mutta saapui kuitenkin syömään, sillä illallinen oli ainoa aika, jolloin Uhlo saattoi jutella veljensä kanssa. Uhlolla oli jälleen ollut yksinäinen päivä koulussa ilman veljeään, ja poika jaksoi aina sinnikkäästi toivoa, että isoveli tulisi seuraavana päivänä hänen kanssaan kouluun.
Photobucket
-Olhi, tulsetko huomenna kouliuun? Uhlo kysyi jälleen jokapäiväisen kysymyksensä. Ja jälleen hän joutui pettymään.
-Tulen kouluun sitten, kun Elina on vähän isompi, eikä tarvitse enää vahtimista, Olhi selitti.
-Mutta eiskö isä voiasi vahtia häfntä? Uhlo yritti keksiä tilanteeseen ratkaisua, mutta Olhi pudisti päätään. 
-Ei Eskosta moiseen tehtävään olisi, hän ei oikein tule toimeen pikkulasten kanssa, Olhi vastasi.
-Entä voiskinko minäkin jääadä sitten kotiiin sinun kans5sa? Uhlo huudahti.
-Käytä sinä vaan hyväksesi oppivelvollisuuttasi. Koulutusta ei kannata heittää hukkaan. Minä teen sen vain pakon edessä, Olhi selitti.
Photobucket
Eskolle oli tullut tylsä hetki yöllä, minkä takia hän päätti vanhasta tottumuksesta mennä kiskaisemaan pari rikkaruohoa irti. Hetken päästä Esko totesi ajatuksensa typeräksi, kun ei hän ikinä ennenkään ollut ollut kiinnostunut kasvisten hoidosta. Toisaalta, tekemättömyys oli erittäin tylsää, ja kai harmistuttava puuha olisi hauskempaa kuin tylsyys? Eskon pohdinnat päättyivät ripeisiin korkokenkien ääniin. Esko nosti hiukan katsettaan, ja samassa hän huomasi erittäin murheellisen näköisen Jessican. Esko ihmetteli pahemman kerran. Hän oli luullut, ettei hänellä olisi mitään mahdollisuuksia Jessican suhteen, ja nyt tämä tuli vapaaehtoisesti Eskon kotiin!
Photobucket
Esko pyyhki multaiset kätensä housuihinsa, minkä tehtyään hän kapusi ylös Jessican luokse.
-Jessica, tämäpä yllätys. Saanko kysyä, mikä toi sinut tänne? Esko kysäisi pienesti hymyillen.
-Kurjuus, yksinäisyys ja epätoivo. Riemastut varmaan tästä. Sami jätti minut meidän virheemme vuoksi, Jessica kertoi itkua pidätellen.
-En tietenkään riemastu! En todellakaan! Minusta on surullista nähdä sinun sievät kasvosi noin mutrussa. Jos haluat kertoa, minä kyllä kuuntelen, Esko puhui rauhallisesti.
Photobucket
-Minulla ei ole enää mitään. Sami lähti pois! Hän hylkäsi minut, sillä olen ollut aivan kamala vaimo. Tyttäreni vihaa minua. En kuitenkaan ole surullinen vain itseni takia... Kaksoset, meidän syrjähyppymme tulos, eivät saa koskaan tietää, miten hyvä mies ja isä Sami olisi heille ollut. Minulla ei ole enää ketään, eikä mitään menetettävää, ja sen vuoksi kävelin tänne. En tajua ihan kunnolla itsekään. Sinäkin olet löytänyt varmaan jonkun paremman simin, Jessica puhui.
-Jessica, en tietenkään ole. Sami oli idiootti, kun päätti kadota, eikä rakastaa sinua. Sinua parempaa kukaan ei voi saada, Esko vakuutteli.
Photobucket
-Minä olen kamala sim! Itse petin miestäni ja ajoin hänet pois luotani! Jessica parahti, ja tällä kertaa kyyneleet lähtivät vierimään hänen poskilleen. Jessica ehti niiskuttaa pari kertaa, kunnes Esko veti naisen halaukseen.
-Jessica, asioilla on tapana järjestyä. Kaikella on tarkoituksensa. Minuun voit aina luottaa. En koskaan jätä sinua yksin. Usko jo, Sami ei ollut sinun arvoisesi, Esko puhui silittäen Jessican hiuksia. 
-Miten saat minut kuulostamaan niin viattomalta! Joudun kasvattamaan lapseni yksin, Jessica parahti.
Photobucket
-Jessica, haluan sinun tietävän, että minulta voit pyytää apua koska vain. Autan mielelläni kaksosten hoidossa. Mikäli oikein ymmärsin, he ovat minun lapsiani. Minun on vaikea katsoa sinua noin surullisena, Esko puhui irtaantuessaan halista.
-Anteeksi, että olin sinuakin kohtaan niin ilkeä. Minusta on ihanaa, että olet valmis auttamaan minua. Minulla on idea. Muuta luokseni! Voisimme hoitaa lapsiamme ja aloittaa alusta. Nyt kun minun ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa Samistakaan, Jessica sanoi.
-Kuulostaa mahtavalta. Katsotaan, jos pääsisin muuttamaan parin päivän sisällä! Esko sanoi hymyillen. Jessicankin onnettomiin kasvoihin oli herännyt toivonkipinä. Hän lähti kävelemään takaisin kotiinsa hyvillä mielin.
Photobucket
Seuraavana aamuna Olhi heräsi jälleen tuttuun itkukonserttiin, ja väsymystä taistellen poika nousi lämpimän peiton alta ylös. Olhin yllätykseksi myös Uhlo loikkasi vuoteeltaan ja ryhtyi petaamaan petiään.
-Kello on vasta viisi, sä ehdit ihan hyvin vielä nukkua, Olhi sanoi, mutta se ei saanut Uhloa keskeyttämään aikeitaan.
-Ei, vsaan haluan nousyta töihin samaa½n aikaan kuiun sinä jya auttaa, Uhlo ilmoitti reippaasti. Uhlo kuvitteli saavansa Olhin nopeammin kanssaan kouluun, kun tekisi osan veljen töistä. Eipä Olhillakaan ollut mitään apuvoimia vastaan, ja yhdessä pojat astelivat pois huoneestaan.
Photobucket
Olhi kiiruhti rääkyvän Elinan luokse ja nosti tytön syliinsä rauhoitellakseen pikkuista. Syli kelpasi yleensä vaativalle neidille tällä kertaa, ja Elina rauhoittui pian Olhin helliessä ja leikittäessä tätä. Olhi oli ajan kanssa oppinut käsittelemään vauvoja, ja vielä hieman vanhempana hän saattoi kuvitella hoitavansa omia lapsiaan. Kuvitelmiksi ne kuitenkin taitaisivat jäädä, sillä Olhi oli varma, ettei löytäisi mistään puolisoa itselleen, kun jutusta Paljuloiden Päivin kanssa ei tullutkaan mitään. Puskillakaan ei ollut hänen ikäisiä tyttöjä, ja tuskin mitkään ylhäisempien perheiden tytöt suostuisivat Olhin kaltaista köyhäkerjäläistä ottamaan puolisokseen. Eihän hän edes tavannut koskaan ketään ollessaan kaikki päivät vain "kotiäitinä". Vaikka Olhi ei omaan tulevaisuuteensa voisikaan kunnolla vaikuttaa, oli hän päättänyt jäädä kotiin auttelemaan perijä-Elinaa, jotta edes siskolla olisi mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen.
Photobucket
Myöhemmin päivällä Uhlon jo lähdettyä kouluun, päätti Olhi hoitaa koirien ruokkimisen. Hinkatessaan vanhoja likatahroja irti ruokakulhosta, saapui Esko yllättäen Olhin luo. Poika keskeytti hetkeksi putsauspuuhansa ja katsahti Eskoon päin.
-Minulla olisi sinulle eräs ehdotus. Sami Paljula on kuulemma häipynyt, ja lupasin muuttaa Jessican luokse auttamaan häntä kaksosten hoidossa, joiden isä olen. Sinä voisit myös tulla mukaan, ja saisin varmasti järjestettyä asiat niin, että sinun ja Päivin tuleva aviliitto olisi taas voimassa, Esko selitteli. Suuri ilon ryöppy kulki pojan mahan läpi hänen kuullessa, että avioliitto Päivin kanssa voisikin vielä olla mahdollinen, ja Olhia odottaisi sittenkin tulevaisuus perheen kera. Jokin jutussa kuitenkin haiskahti, joten Olhi ei vielä lyönyt isän ehdotusta lukkoon.
-Muuttavatko Uhlo ja Elina myös mukanamme? Olhi kysyi.
Photobucket
-Eivät! Tiedätkö, sinä olet aina ollut minun suosikkipoikani kaiken riitelymme välissä, ja nyt haluan taata sinulle upean tulevaisuuden, Esko kertoi ylpeänä.
-Anteeksi kuinka? Olhi huudahti järktyksissään.
-Helposti! Minä olen aina ollut vakuuttelumiehiä, kyllä avioliitto vielä sinuakin kutsuu. Kun muutat kanssani, voit tutustua kaikessa rauhassa Päivi Paljulaan ja hurmata tämän, Esko kertoi suunnitelmansa.
-Kuinka voit kuvitella, että voisin lähteä? Kuka hoitaisi Uhloa ja Elinaa? He ovat niin pieniä, etteivät pärjää yksikseen. Kuka huolehtii sinun lapsistasi? Etkö välitä heistä yhtään? Olhi karjaisi raivoissaan.
-No, minä ainakin lähden, halusit tai et. Turha sitten tulla minulle vinkumaan. Lähden jo tänä iltana, Esko ärähti.
Photobucket
Olhi juoksi samantien pihalle päästämään ylimääräisiä höyryjä ulos. Turhaan kiukunpuuskaan ei ollut aikaa, joten Olhi käytti vihansa hyödyksi riuhtomalla rikkaruohot kasvisten ruokaa viemästä. Olhi ei voinut käsittää, miten isä saattoi käyttäytyä niin ajattelemattomasti! Ensin hän oli jättänyt Elinan hoitamatta, ja nyt isä muuttaisi naisen perässä toiseen taloon hyläten lapsensa lopullisesti! Olhi oli melkein ymmärtänyt, että Elinan syntymisen jälkeen isällä oli ollut vaikeaa ja edes hitusen verran syytä käyttäytyä poissaolevasti. Esko oli tuhonnut Olhin avioliiton, koulun ja aivan kaiken! Esko tuhoaisi käytöksellään aivan kaiken. Olhi vihasi isäänsä ja toivoi, että tämä olisi kadonnut, eikä äiti.
Photobucket
Hetken päästä Uhlo käveli pihaan koulukirjat kädessään. Hän näytti alakuloiselta, ja Olhille tuli huoli, että joku oli taas sanonut pikkuveljensä ulkonäöstä jotain rumaa. Miksi maailma kohteli heitä tällä tavalla? Miksi kaikki simit heidän ympärillään olivat tekopyhiä ilkimyksiä? 
-Olhi, viaen läksyni sisiälle, ja tulepn auttamaan sipua. Ehditkö sittaen olla kanssasni illalla? Uhlo kysyi varovaisesti. Harmi oli jäänyt Olhin kasvoille melkein pystyvästi, mutta hän yritti silti hymyillä.
-Toki, avusta olisi suuri ilo, ja yritän hankkia aikaa yhdessäololle, Olhi kertoi, ja Uhlon kasvoihin nousi hymy. Pikkuveljestä oli kehkeytynyt Olhin tärkein ystävä.
Photobucket
Illalla Olhi sai toteutettua itselleen hiukan vapaa-aikaa, ja lupaus shakkipelistä veljien kesken onnistui moitteettomasti. Olhi huomasi joutuvansa pelaamaan veljensä kanssa ihan tosissaan, eikä hänen tarvinnut enää yhtään esittää tyhmempää, että pikkuveli saisi voittaa ja tuulettaa. Olhi ajatteli, että Uhlosta on tullut älykkäämpi saadessaan käydä koulua ja kohdata erilaisia virikkeitä. Itse Olhi oli kaavamaistunut kotirouvaksi, mutta hän halusi olla hyvä isoveli ja uhrautua pikkusisarustensa vuoksi. Hetken päästä sovittu peli päättyi, ja hiukan haikein mieli kumpikin poika palasi omiin puuhiinsa.
Photobucket
Sinä iltana Elina käyttäytyikin kovin levottomasti. Vaikka Olhi oli vaihtanut jo tytön vaipan ja syöttänyt ainakin kolmesti, ei Elina silti suostunut nukahtamaan edes hetkeksi. Olhilta alkoi lakata jo toivo, ja väsymys painoi mieltä. Olhi keinutteli Elinaa siinä toivossa, että tytölle olisi puhkeamassa vain hampaita, eikä kyse olisi mistään vakavammasta. Olhi kykeni elämään juuri ja juuri kasvimaan satojen takia, mutta kalliisiin lääkkeisiin hänellä ei olisi varaa.
Photobucket
Pelot jäivät kuitenkin melko aiheettomiksi, kun seuraavana päivänä Elina oli yhtä hymyä. Iloinen mieli tarttui Olhiinkin, ja yhdessä sisaruksilla oli hupaisat hetket Elinan kylvetyksen ajan. Olhi oli kovin väsynyt, mutta hän yritti pitää itsensä silti hereillä siinä toivossa, että Elina pian nukahtaisi, ja hän itse pääsisi nukkumaan pienet päiväunet. Silloin myös Uhlo juoksi sisälle iloisesti hypellen.
-Kastso Olhi, minwä sain loiqsto numeron kokeefsta! Katso! Uhlo hihkui. Kun Olhi oli saanut Elinan pestyä, hänen oli vielä katseltava koetta ja kehuttava pikkuveljeä nukkumisen sijaan.
Photobucket
Uhlo kertoi pyytäneensä Lumiana Jääpuikon kylään, ja häpeissään Olhi alkoi siivota pahimpia sotkuja pois, vaikkei hän millään olisi jaksanut. Sillä välin Uhlo leikki Lumianan hauskan näköistä leikkiä, johon Olhikin olisi mielellään halunnut ottaa osaa, mutta hän tiesi sen olevan toiveajattelua tällaisessa kiireessä. 
-Uhlo, voisinko auttaa teitä jotenkin? Tai siis, voisin tehdä jonkin pikku jutun hyväksenne, kun olette niin kiireellisen näköisiä, jos annatte minulle pikkuisen enemmän satoa kuin normaalisti, Lumiana kysyi lapsikaveriltaan. Hän ajatteli, etteivät lapset tajua hänen noloa pyyntöään niin hyvin kuin vanhemmat simit.
-Voisit viedsä tuttipulloja roswkiin, jotta Olhin eai tarvitsisi, Uhlo ehdotti.
-Uhlo! Tietenkin me siivoamme itse, Olhi torui veljeään. Lumiana säikähti. Olhi oli varmasti kuullut hänen aliarvoisen pyytönsä, ja nolostuneena hän lupautui tehtävään oikein mielellään.
Photobucket
Lumiana katsahti pulloihin maassa ällöksyen, ja lopulta tyttö uskalsi koskea limaiseen ällötykseen. Kova työ olikin pidellä ilme peruslukemilla, kun Lumiana ravasi edestakaisin roskiksen ja keittiön välillä vieden aina yhden hapantuneen maitolastin mukanaan. Lumiana todellakin mietti, mihin olikaan suostunut. Hän ei ollut elämässään ikinä siivonnut, kun palvelija hoiti heidän taloudessaan kaikki ällöt jutut. Lumiana alkoi arvostaa enemmän palvelijoiden työtä, kuten kaikkien köyhien taikapölyläistenkin. Ei näillä ollut varaa hankkia omaa palvelijaa!
Photobucket
Lumiana ei ollut ehtinyt edes pestä käsiään inhottavan tuttipullosiivouksen jälkeen, kun Olhi jo toi kiitollisena ison lastin kasviksia. 
-Kiitos, että ymmärrät tilannettamme ja suostuit auttamaan. Ihan oikeasti, arvostan tätä todella paljon. Suoraan sanottuna en olisi uskonut, että pystyt koskemaan Jääpuikkojen perijänä samaan likaan kuin me tavallisetkin tallaajat, Olhi piti suuren kiitospuheen.
-En kyllä minäkään, Lumiana sanoi hiljaa ottaen paketin vastaan. Olhi pääsi viimein päiväunille unisen päivän jälkeen, ja Lumiana sai ylimääräisiä kasviksia tienattua.
Photobucket
Lumianan siivoillessa ahkerasti, oli Uhlo löytänyt pihalta pienen albiino-mamsterin. Punaiset silmät ja valkea karvoitus kiehtoi kovasti Uhloa, joka oli samalla tavalla erilainen muiden silmissä kuin valkea mamsterikin. Uhlo kiintyi niin kovasti pikku eliöön, että päätti ottaa sen mukaansa sisälle. Kaatopaikalta Uhlo löysi kelpo mamsterihäkin, jonka pestyään siitä tuli täydellinen koti pikku lemmikille. Uhlo silitteli mamsteria ja laittoi pieneen ruokakulhoon lemmikilleen purtavaa.
Photobucket
Voi olla vaikea uskoa, mutta niinkin pieni asia kuin nyrkkiin mahtuva mamsteri toi Uhlolle suurta iloa. Poika helli ja lelli pientä ystäväänsä päivittäin niin ahkerasti, että oli ihme, etteivät albiino-mamsterin punaiset silmät pulpahtaneet ulos eliön päästä Uhlon rutistellessa sitä välillä turhan voimakkain ottein. Rajusta kohtelusta huolimatta mamsteri viihtyi sisällä häkissä paremmin kuin villinä ja vapaana luonnossa. Täällä sille tuotiin ruoka suoraan nenän eteen, eikä tarvinnut pelätä joutuvansa minkään kissan saaliiksi, sillä Kummalilla oli vain kaksi hömelöä ja ystävällistä koiraa, jotka olivat myös ottaneet mamsterin ystäväkseen, ja välillä kaikki kolme jopa nukkuivat yhdessä samalla pedillä.
Photobucket
Kissa-kammo iski kuitenkin silloin tällöin, kun vieraat toivat lemmikkikissoja mukanaan Kummalille. Jasmina Jääpuikon mukana tullut Elli-kisuli kipusi uteliaana mamsterin häkin vieressä olevalle työtasolle ja kurkki vähän väliä häkissä lymyilevää hiiren näköistä otusta. Elli oli tottunut Paljuloilla asuessaan metsästämään toisinaan itse omat sapuskansa, eikä se vielä ollut luopunut tavastaan kokonaan, vaikka Jääpuikoilla sai ruokaa eteensä niin paljon kuin vain jaksoi syödä. Albiino-mamsterin maistaminen jäi kuitenkin vain haaveeksi, sillä muovinen kupu häkin päällä ei särkynyt Ellin tuuppiessa sitä, ja lattialla olivat Kummalien koirat, Elhi ja Memmä, ystävä-mamsuaan vartioimassa.
Photobucket
Pian eläinten huomio herpaantui kuitenkin kovaan törähdykseen, jonka Uhlon torvi oli aiheuttanut. Elli-kisu loikkasi alas työtasolta ja koiratkin tekivät äkkikäännöksen Uhlon suuntaan. Oli nimittäin Kummalien perheen nuorimmaisen, Elinan, syntymäpäivien ja kasvun aika! Jasminakin ravisteli bileräikkäänsä ja odotti kärsimättömästi kakun leikkuu -vaihetta. Salaa nainen myös haaveili voivansa salakuljettaa pari kakun palasta  mukanaan, ruokapula ei edelleenkään ottanut talttuakseen Jääpuikoilla pienistä ekstrasadoista huolimatta.
Photobucket
Pian kynttilät olikin jo puhallettu ja kasvanut Elina hymyili vähän aikaa sitten kasvaneilla maitohampaillaan.
Photobucket
Olhi jätti pikkuveljensä viihdyttämään vieraana ollutta Jasminaa, ja siirtyi itse Elinan kanssa lastenhuoneeseen harjoittelemaan kävelyn alkeita. Homma ei vielä oikein lähtenyt käyntiin Elinan huterilla jaloilla, jotka pettivät alta heti Olhin irrottaessa tukevat kätensä taaperon pikkuisista kätösistä. Elina kikatteli opetukselle koko ajan, mutta Olhi oli huolissaan siitä, ehtisikö opettaa pikkusiskolleen kaiken tarvittavan ajoissa, sillä hänellä olisi muitakin talon askareita hoidettavanaan yllin kyllin.
Photobucket
Olhi oli juuri ehtinyt mennä päiväunille hetkeksi aikaa, kun ovikello keskeytti hänen aikeensa jälleen. Olhi käveli väsyneenä ovelle ja avasi sen laiskasti. Sisään asteli Aleksanteri Sun, joka tuli pyytämään satoa. Olhi lähti löntystellen hakemaan vihanneskellarista satoa ylväälle simille, mutta antaessaan pakettia Aleksanterille sai Olhikin kuulla yllätyksen.
-Näytät kovin väsyneeltä, ja huhut kertoivat Eskon muuttaneen Paljuloille. Sinulla on varmasti todella rankkaa hoitaa kaikki asiat aivan yksin. Tiedän, mitä käyt läpi. Itsekin menetin äitini, mistä varmaan tiedätkin, ja nyt isäni on aloittanut uuden suhteen, minkä takia minulle tai muillekaan lapsille ei jää hirveästi aikaa. Olen nyt kiireinen, mutta jos haluat jutella, soita, Aleksanteri kertoi ja ojensi puhelinnumeronsa. Olhi otti lapun vastaan. Hänestä oli upeaa, että joku toinenkin osasi nähdä, mitä kaikkea hän joutui sisarustensa eteen tekemään.
Photobucket
Päivä kului jälleen kotihommissa ja Elinan opettamisessa. Tyttö käyttäytyi usein hyvin omapäisesti, eikä tähän ollut helppoa syöttää kävelyn opetusta, vaikka Olhi kovasti yrittikin. Uhlokin oli ehtinyt tehdä jo läksynsä, ja hyvin ystävällisenä nuorena herrana hän lupautui siivoamaan hiukan olohuonetta toivoen samalla, että isoveljellä olisi hänelle silloin enemmän aikaa. Olhi oli hyvin kiitollinen ja iloisempi kuin pitkästä aikaa. Vihdoin muut simit hänen ympärillään huomasivat hänen vaikean tilanteensa ja tulivat vapaaehtoisesti auttamaan. Ehkei maailma ollutkaan loppujen lopuksi niin paha paikka kuin Olhi oli vielä eilen ajatellut. Olhi päätti kiikuttaa sylissään olevan Elinan tavallista aikaisemmin yöunille, jotta hän voisi pelata pikkuveljensä kanssa erän shakkia kiitokseksi siivousavusta.
Photobucket
Olhi kuljetti Elinan kehtohuoneeseen ja peitteli pikkuisen. Elina ei kuitenkaan ollut unituulella, vaan potki veljen nätisti asetteleman peiton petinsä jalkopäähän. Kävelyopetuksista oli ollut kuin ollutkin apua, sillä Elina pystyi nousemaan vaivatta seisomaan jalkojensa varassa, kun otti vähän tukea kehdon kaiteesta. Synkkään yöhön valoa tuova kuu kiehtoi Elinaa, ja taapero tapittikin sitä herkeämättä. Elinan mieleen muistui yö, jolloin hän oli nähnyt taivaalla kirkkaan valon, yönä, jolloin hän oli syntynyt. Tapahtuma oli ollut niin merkittävä, että Elinan vauva-aivot olivat tallettaneet sen vahvaan muistiin. Elina muisti myös, miten hänen äitinsä oli kadonnut valon mukana korkeuksiin. Jonakin päivänä Elina vielä haluaisi selvittää tämän mystisen yön merkityksen. 

Noin, vähän lyhkäinen osa, jostain syystä kuvia ei koskaan kerry Kummaloilla paljoa. .-D Mutta ei minulla tässä mitään ihmeempiä, kommenttia otan hyvillä mielin vastaan, niin kuin aina ennenkin. ,-) Ja tsemppiä kaikille koulun alkua varten, tämä kesä meni kyllä ihan liian vauhdikkaasti. .-P Mutta juu, minä julkaisen tämän nyt!